92 млн. евро премии раздали в Барса

Парите са допълнение към заплатите на Меси и компания

92 млн. евро премии раздали в Барса | StandartNews.com

Футболистите на испанския шампион Барселона са получили общо 92 милиона евро под формата на премии миналия сезон, съобщава Евронюз. Това става ясно от публикувания годишен отчет на финансите на каталунския гранд. Огромната сума e допълнение към заплатите, които взимат футболистите.

Въпреки разочарованието в европейските клубни турнири, сезонът беше успешен сравнително успешен за Барселона, като отборът спечели шампионската титла в Ла Лига и Суперкупата на Испания.

Премиите са с два милиона по-малко, отколкото сумата, която са си разделили играчите през 2018 г., но също така по-висока от общата сума, дадена за премии от клуба по време на изключително успешната 2015 г., когато Барселона записа златен требъл.

Годишният отчет сочи, че в Барселона са похарчили общо 541 милиона евро за своите служители във всичките спортове, които развива клубът. 311,9 милиона евро са отишли за треньорите, играчите и служителите в първия отбор.

Премиите показват ясна тенденция на увеличение, след като играчите са си разделили 92 милиона въпреки загубата от Валенсия на финала за Купата на краля и отпадането от Ливърпул на 1/2 финалите на Шампионската лига.

За сравнение, през сезон 2014-15 г. Барселона стана шампион на Испания, взе Купата на

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай