67% от феновете в Англия не харесват ВАР

Мачовете са станали по-неприятни за гледане

67% от феновете в Англия не харесват ВАР | StandartNews.com

Две трети от феновете на Висшата лига вярват, че въвеждането на системата за Видео асистент рефер е направила мачовете “по-неприятни” за гледане. ВАР бе въведен в елита на Англия от този сезон, но е обект на сериозни критики заради честото забавяне, различните решения при идентични ситуации и отменянето на голове за почти невидими засади.

Средната оценка, която ВАР получава от феновете за работата си е 4 по десетобалната система. Едва осем процента от анкетираните казват, че искат системата да продължи да бъде използвана по същия начин, както досега. От друга страна цели 74 процента заявяват желание ВАР да остане част от английския футбол, но под различна форма. 15 процента са на мнение, че ВАР трябва да отпадне от английския футбол.

Анкетата показва, че видеоповторенията във футбола се радват на най-малко подкрепа, сравнено с другите спортове. 73 процента харесват употребата на тази технология в тениса (ястребово око), 67 процента в крикета и 63 процента в ръгбито. Проучването на YouGov е направено сред 1419 пълнолетни души, които редовно гледат мачове от Висшата лига.

Проучването на YouGov показва и други любопитни настроения. 71 процента от феновете искат да се сложи лимит на времето, за което ВАР трябва да вземе решение, за да се ограничи забавянето на играта. 73 процента от анкетираните са на мнение, че телевизионните фенове трябва да чуват дискусиите между съдиите в стаята за повторения и тези на терена. 80 процента подкрепят използването на екрани до терена от главния съдия.

Прочети още на: https://www.gol.bg/footballengland/2020-02-04/67-ot-fenovete-v-angliya-ne-haresvat-var
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай