50 000 ще гледат утре Федерер-Надал в Кейптаун

Пропуските минаха 370 долара на черно

50 000 ще гледат утре Федерер-Надал в Кейптаун | StandartNews.com

Точно 10 минути бяха достатъчни, за да бъдат продадени 48 000 билета за демонстративния мач между Рафаел Надал и Роджър Федерер, който ще се състои на 7 февруари в южноафриканския град Кейптаун. Цените на порпуските варираха от 10 долара до 150. Сега пропуските се предлагат на цени от 200 до 370 долара.

"Да се препродават билети на черния пазар е незаконно. Те се продават на завишена цена, а в някои случаи могат да бъдат фалшиви", заяви Роджър Федерер. Организаторите също предупредиха кандидатите да наблюдават шоуто на живо да бъдат внимателни, тъй като има опасност да закупят фалшиви талони.

Двубоят е част от шоуто „Мачът в Африка“, чийто домакин е „Cape Town Stadium“. Организатор на събитието е фондацията на Роджър Федерер, като приходите от продажбата на около 50-те хиляди билета ще се използват в подкрепа на образованието на децата на Черния континент.

Преди големия сблъсък между Федерер и Надал, двамата ще се включат и в кратък демонстративен мач на двойки, където партньор на швейцареца ще е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, който от години участва в проявата, а испанецът ще дели полето с южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

Присъствието на очакваните малко над 50 000 зрители на трибуните на „Cape Town Stadium“ ще постави своеобразен рекорд за най-посетен тенис мач в историята на спорта. Досегашното върхово постижение в Книгата на Гинес бе регистрирано през ноември 2019 година, когато Роджър Федерер и Александър Зверев събраха 42 517 души на арената Plaza de Toros в Мексико Сити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай