4 българи в битки на Игрите в Париж днес

Още в 10:30 ч на сцената излиза Йоана Георгиева в кану-каяка

4 българи в битки на Игрите в Париж днес | StandartNews.com

Четири състезания с българско участие привличат вниманието ни в днешния 12-ти ден от Олимпийските игри в Париж, като още в 10:30 ч на сцената излиза Йоана Георгиева.

Състезателката ни в кану-каяка изстрада участието си на Игрите, след като бе със спрени права заради пропусната допинг проверка на 15 декември миналата година. Наказанието беше обжалвано пред Спортния арбитражен съд (КАС) и санкцията й беше отменена.

Впоследствие Българският олимпийски комитет (БОК) задейства процедурите и осигури участието на Георгиева в Париж - нещо, което бе официализирано от МОК дни преди Олимпиадата. В 10:30 ч тя ще започне участието си с квалификация на 500 м едноместен каяк. Ако успее да се класира сред първите две в серията си, Йоана отива към полуфинал. Ако е между трето и седмо място, ще трябва да мине през четвъртфинал. Евентуален такъв ще има около 14:30 ч наше време.

В 11:05 часа вниманието ни отива към "Стад дьо Франс", където в леката атлетика идва ред на скока на височина при мъжете. Там ще ни представя Тихомир Иванов, а днес са квалификациите. Тихомир, който е последният ни атлет, който не сме видяли още на Игрите, е в поток В.

След 12:00 ч са схватките в борбата, а в седмия поред мач на тепих С ще гледаме Семьон Новиков, който представя България в категория до 87 кг в класическия стил. Европейският шампион от 2020 г. (тогава състезател на родната му Украйна) ще има за съперник Турпал Али Бисултанов (бори се за Дания). Очаква се началото на схватката да е около 12:30 часа.

Ако побеждава, Новиков още днес ще търси място на финала в категорията си. В 13:50 ч започват преборванията на четвъртфиналите в неговата категория, а евентуален полуфинал се очаква около 19:35 часа. Борбата ни още няма победа в Париж след участията на първите ни двама класици.

В 16:00 ч е началото на битката във вдигането на тежести в категория до 61 кг, където надеждите ни са свързани с Иван Димов.

21-годишният ни състезател има пълен комплект медали от последните три европейски първенства (злато, сребро и бронз), а днес ще дебютира на олимпийската сцена, пише Дир.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай