№3 в тениса не подкрепя Джокович за фонд "Солидарност"

Не виждам, защо трябва да им помагам, обяви Доминик Тийм

№3 в тениса не подкрепя Джокович за фонд "Солидарност" | StandartNews.com

Австриецът Доминик Тийм, който заема трето място в световната ранглиста по тенис, не е вдъхновен от идеята водещите тенисисти в света да подпомагат финансово по-ниско ранкираните състезатели по време на пандемията от Covid-19. Миналата седмица лидерът в ранглистата Новак Джокович призова останалите играчи от топ 100 да се включат с дарения в специално създадения за целта фонд. Според Тийм обаче има прослойки в обществото, които се нуждаят много по-спешно от подобна помощ, отколкото от по-слабите тенисисти.

"Няма тенисист, който да се бори за оцеляването си, дори и тези, които са назад в класацията. Никой от тях не гладува", каза 26-годишният Тийм пред австрийския вестник "Крьоне".

Според Тийм голяма част от играчите от по-ниските нива не се отнасят професионално към тениса, затова и не заслужават помощ от най-добрите.

"Има много, много играчи, които не поставят спорта на първо място и не живеят като професионалисти. Наистина не виждам смисъл защо трябва да им давам пари. Бих дарил тези пари на хора или организации, които са в нужда. Никой от топ играчите не е получил даром това, което е постигнал. Всички сме се борили за него по един или друг начин. Няма гаранции в никоя работа, че без усилия ще се справяш добре и ще печелиш много пари", каза Тийм.

В кариерата си Доминик Тийм има три участия на финали на турнири от "Големия шлем", но загуби и трите от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай