Десет от Арда измъкнаха точка във Враца

Двубоят бе първи от петия кръг на efbet Лига

Десет от Арда измъкнаха точка във Враца | StandartNews.com

Ботев (Враца) и Арда Кърджали направиха 0:0 на старта на петия кръг в efbet Лига. На ст. "Христо Ботев", единственият момент, който трябва да се отбележи бе червеният картон на капитана на кърджалии Пламен Крумов. В 48-ата минута той получи второ официално предупреждение и остави тима си с 10 души. Иначе Арда бе по-активен през първата част, но през втората мачът съвсем замря. След този двубоя Ботев (Враца) вече има 4 точки и прекъсна серията от три поредни загуби, а Арда продължава без поражение с два успеха и три равенства. 

Треньорът на Ботев (Враца) Антони Здравков обяви след нулевото равенство срещу Арда, че точката, която тимът му е спечелил е грозна.

"Определено е прав Николай Киров. Смесени чувства... Имахме колебания в пресирането на противника. Грозна точка! Ние не съумяхме да наложим стила си. Останах без гърло да им казвам какво да правят играците", заяви той.

"Това, което се случи в 3-4 момента. Халфовете да се обръщат, да върви бързо топката. А те играха нападатели", заяви още той. "Срещу всеки отбор искаме да победим. Не делим отборите на силни и слаби. Трябва да има тактически план, агресия, мисъл. Това са нещата от футбола. Царско село и Монтана са отбори, които събраха точки и показаха добра игра. Ако си мислим, че сме фаворити, ще ни бъде трудно", заяви още той.

Треньорът на Арда Николай Киров обяви след нулевото равенство срещу Ботев Враца, че това е реалният резултат. "Смесени чувства. Стояхме добре през първата част. Имахме някои ситуации. Имахме някои удари. Но необмислената постъпка, промени коренно концепцията за втората част. Мислехме повече как да опазим своя врата. Имахме няколко шанса, но не уцелихме вратата", заяви Киров.

"Не може да гадаем, че при 11 на 11 щяхме да бием. Но щяхме да имаме повече атаки към вратата на Ботев. Нещата се пообъркаха. Точката е реална", добави той.

"Има го подобрението в защита. Бяхме и с нови хора там. Ще работим още. Успяваме да създаваме ситуации в атака. Ще работим и в двата фази", заяви той. "Имаме вече конкуренция на всички постове. Има кой да замести Пламен Крумов. Ще мислим другата седмица как да изглеждаме като тактическа постройка", завърши Киров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай