Зрелище в София! Полицията на крак, има задържани

Какво се случи

Зрелище в София! Полицията на крак, има задържани | StandartNews.com

Задържани са двама криминално проявени мъже. Това съобщиха от МВР.

Полицейските действия са реализирани от съвместни екипи на СДВР, Първо, Трето и Шесто РУ, уточниха от силовото ведомство.

Работата на разследващите започнала незабавно, след като в следобедните часове на 25 юни жена подала сигнал в Първо РУ, че автомобилът й, паркиран на бул. „Васил Левски“, е откраднат. Тя обяснила, че освен това от чантата й липсват портфейл и ключовете за колата.

В рамките на предприетите оперативни действия превозното средство било открито, установени и задържани били и извършителите – двама мъже на 20 и 45 години. Справка в системата на МВР показала, че те имат множество регистрации – за кражби, грабежи и притежание на наркотици, а по-възрастният е и осъждан.

Разследващите установили и тяхната съпричастност към други престъпления, извършени същата нощ.

Малко по-късно те „посетили“ и супермаркет на бул. „Христо Ботев“, където задигнали от чанта сумата от 1000 лв. и 1000 евро.

При последвалия обиск в жилището, обитавано от двамата, униформените служители открили пари и веществени доказателства, свързани с престъпната им дейност, както и саксии, засадени с марихуана.

Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
иван
преди 2 дни

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи