Живко Тодоров: В "Берое" липсва духът на местните

сега повечето хора в отбора са отвън и нямат тази ангажираност със социалните проблеми на града

Живко Тодоров: В "Берое" липсва духът на местните | StandartNews.com

"Преди години капитан на "Берое" беше Иво Иванов, местен кадър, който се интересуваше от това, което става в Стара Загора. Такъв беше и Веско Пенев, който сега е треньор в Миньор (Раднево). Сега в "Берое" може би го няма този дух и ангажираност към инициативите на града". Това заяви старозагорският градоначалник днес в интервю за Радио Стара Загора преди старта новия шампионат в "А" профсионална група. Проблемът според него е, че сега повечето хора в отбора са отвън и нямат тази ангажираност със социалните проблеми на града. Тодоров се надява духът на местните отново да се всели в старозагорския тим и да се намерят такива хора. 
   Старозагорският кмет се спира и на представянето на "Берое" предстоящото футболно първенство, което започва днес със срещата на беройци с врачанския "Ботев". "Очаквам "Берое" да даде сериозен отпор на първите три отбора в класирането и да бъде първия отбор след тях", казва Тодоров.
  Кметът коментира и подготовката на детско-юношеските отбори и израстването на младите таланти. "Според мен проблемът не е в базите, бази има и то прекрасни. Проблемът е, че децата са непостоянни. С пари не се купува талант и спорт", смята той.

Фото Радио Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай