Живко Тодоров няма да съди клеветниците си в социалните мрежи

Може би като представител на местната власт беше грешка да водя такива дела, защото едва ли не се тълкуват като посегателство на свободата на словото, аргументира се кметът

Живко Тодоров няма да съди  клеветниците си в социалните мрежи | StandartNews.com

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля всичките си тъжби за обида и клевета срещу него в социалните мрежи. 
„Може би като представител на местната власт беше грешка да водя такива дела, защото едва ли не се тълкуват като посегателство на свободата на словото. А това в никакъв случай не е била моята цел. Никога не съм бил против всеки да има мнение и да изразява своето становище. Най-малкото пък искам да спра критиките. Те са нещо градивно и помагат на  всяка една власт да коригира проблемите“, заяви на нарочен брифинг кметът.
 Той не скри, че донякъде вече изпитва съжаление, че е потърсил правото си да защити името си в съда. „Виждам, че хората се манипулират, че едва ли не кметът на Стара Загора е някакъв нагъл велможа, който по всякакъв начин опитва да мачка с властта, която има“, посочи Тодоров и заяви, че не никога не използвал властта, за да се саморазправя с гражданите или с политическите си опоненти. Старозагорският градоначалник се зарече повече да не обръща внимание на подобни обиди, защото предстои "много работа и не искал да отклонява вниманието си с тези неща".

Общо четири  дела са били заведени в Старозагорския районен по тъжбите на кмета. На първото от тях е бил даден ход на 17 януари и след разпит на свидетели е било отложено за 4 април. 
  Новината за съдебните дела на кмета Тодоров предизвика вълна от негативни коментари срещу него отново в социалните мрежи. Негови опоненти -  политици и общественици, дори подеха кампании за набиране на средства, за да се осигури добра юридическа защита на подсъдимите. Вероятно и това е подтикнало кметът да вземе решение да прекрати делата.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай