Вторник,

Живко Тодоров няма да съди клеветниците си в социалните мрежи

От: Матей Бонев -
A
A
A

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля всичките си тъжби за обида и клевета срещу него в социалните мрежи. 
„Може би като представител на местната власт беше грешка да водя такива дела, защото едва ли не се тълкуват като посегателство на свободата на словото. А това в никакъв случай не е била моята цел. Никога не съм бил против всеки да има мнение и да изразява своето становище. Най-малкото пък искам да спра критиките. Те са нещо градивно и помагат на  всяка една власт да коригира проблемите“, заяви на нарочен брифинг кметът.
 Той не скри, че донякъде вече изпитва съжаление, че е потърсил правото си да защити името си в съда. „Виждам, че хората се манипулират, че едва ли не кметът на Стара Загора е някакъв нагъл велможа, който по всякакъв начин опитва да мачка с властта, която има“, посочи Тодоров и заяви, че не никога не използвал властта, за да се саморазправя с гражданите или с политическите си опоненти. Старозагорският градоначалник се зарече повече да не обръща внимание на подобни обиди, защото предстои "много работа и не искал да отклонява вниманието си с тези неща".

Общо четири  дела са били заведени в Старозагорския районен по тъжбите на кмета. На първото от тях е бил даден ход на 17 януари и след разпит на свидетели е било отложено за 4 април. 
  Новината за съдебните дела на кмета Тодоров предизвика вълна от негативни коментари срещу него отново в социалните мрежи. Негови опоненти -  политици и общественици, дори подеха кампании за набиране на средства, за да се осигури добра юридическа защита на подсъдимите. Вероятно и това е подтикнало кметът да вземе решение да прекрати делата.
 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички