Неделя,

Жители на Розово протестират срещу фирма, застрашавала мост

От: Матей Бонев -
A
A
A


   Няколко десетки жители на казанлъшкото с. Розово се събраха на моста край селото тази сутрин, за да изкажат притесненията си от безконтролните действия на фирмата, която почиства коритото на р. Тунджа в този участък. Дружеството работело от няколко години по проект за почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на реката. Според хората обаче, фирмата превишавала зададените й по проекта задължения и извличала големи количества инертен материал от речното корито. Освен, че нарушава екологичното равновесие в района, това смъквало нивото на подпочвените води и създавало реална опасност за срутване на основите на моста, който свързва няколко села с близкия Казанлък. 
  Областният управител на Стара Загора Гергана Микова се е  срещнала тази сутрин с протестиращите жители на Розово. Тя успокоила хората, че веднага след сигнала комисия от администрацията е посетила и огледала мястото и е сигнализирала  „Басейнова дирекция" - Пловдив, компетентният орган, който трябва да се произнесе по спазването на проекта от страна на фирмата.  
  Очаква се още днес експерти от дирекцията да посетят района и на място да установят има ли нарушения при изпълнението на дейностите по почистване на речното корито. 
Фото - Областна управа - Стара Загора 
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички