Жена с увреждания се включи в „Капачки за бъдеще“

Примерът на Еменнур Хасанова от село Бисерци, Кубратско е повече от положителен

Жена с увреждания се включи в „Капачки за бъдеще“ | StandartNews.com

Жена с увреждания се включи активно в националната кампания „Капачки за бъдеще“, чиято цел е да се събират средства за кувьози в помощ на недоносените деца в България.
50-годишната Еменнур Хасанова от кубратското село Бисерци е потребител на социални услуги в Дневния център за хора с увреждания в Кубрат.

След като научила за благотворителната  инициатива, тя пожелала да се включи лично в акцията, съобщава  разградският вестник „Екип7“.
В продължение на месеци Еменнур събирала капачки. Когато напълнила с пластмасовите отпадъци избрания от нея съд, тя пожелала лично да предаде за рециклиране употребяваната  пластмаса. Еменнур отишла до пункта придружена от своя трудотерапевт и заявила, че ще продължи да събира капачки, но ще агитира и други хора да правят това.

„Количеството  стара пластмаса, която  Еменнур  събра не е голямо, но примерът й е повече от положителен. Тя е с тежки увреждания, но  независимо от трудностите работеше упорито и стистемно. Дейността й се оказа заразителна и сега в благотворителната кампания ще се включат и други потребители на центъра. А това приобщаване на хората с увреждания към доброволчесство е много полезно за цялата общност“, коментира трудотерапевтът Звезделина  Йорданова, насърчила Хасанова да участва в кампанията „Капачки за бъдеще“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай