Започна творческата и учебна година в Дом на младостта

Зам.-кметът Христина Шопова даде старт на творческата и учебна година и обяви конкурс за творба, интерпретираща символа на Благоевград

Започна творческата и учебна година в Дом на младостта | StandartNews.com

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград  Христина Шопова даде начало на новата творческа и учебна година в Дом на младостта. На събитието присъстваха дейци на изкуството и културата, учители, директори на детски градини и училища, преподаватели към различни школи, общественици и граждани.  Христина Шопова обяви и старта на конкурс за творба, интерпретираща символа на Благоевград.

„Мотото на днешното събитие е „Всичко хубаво тръгва от Благоевград“, а темата на дискусията е „Как да вдъхновим нашите деца да се превърнат в „Творци на духа?“.  Много е важно за всички нас , като родители, и като общественици да дадем насока на поколенията след нас. Всяко едно дете има талант, някои по повече. Въпросът е да го открием, да го провокираме, да го насочим в правилната посока, за не бъдат те на улицата, пред телефоните и компютрите, а когато ги използват, това да в помощ на тяхното развитие”, каза Христина Шопова. „Ще създадем и Художествен съвет. В момента водим разговори с хора от цялата страна. Ролята на Съвета  е да изготвя творчески програми, да мотивира решения по отношение на децата. Целта е да отсяваме най-големите таланти и те да бъдат подпомагани още по-добре и от Общината, и не само“, допълни  Шопова.

Обновеното пространство на бившия Младежки дом се използва за богат набор от артистични, публични и социални събития. Дом на младостта отвори врати през месец юни тази година, когато бе открит официално от кмета д-р Атанас Камбитов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай