Заловиха 8 издирвани при спецакция в Нова Загора

Специализираните операции на територията на ОДМВР - Сливен продължават

Заловиха 8 издирвани при спецакция в Нова Загора | StandartNews.com

Специализирана полицейска операция затвори за няколко часа входно-изходните участъци на Нова Загора, съобщиха от ОДМВР-Сливен. Полицейски сили от Сливен и жандармерия осъществиха под надзора на Окръжна прокуратура Сливен специализирана операция за противодействие на престъпления срещу имуществото, установяване на лица, извършили престъпленияя, контрол на криминалния контингент, контрол по спазване Закона за движение по пътищата и спазване разпоредбите на Наредбата на община Нова Загора, предава „Фокус“.

Проверяват се микробуси, товарни автомобили, превозни средства с животинска тяга и леки автомобили в района на изградените 5 контролно-пропускателни пункта на вход и изход на град Нова Загора. Мобилни екипи са патрулирали в района на близките села до града, завардени са всички черни пътища от и към квартал „Шести“.

В хода на операцията са проверени 347 лица, 213 автомобила и 13 превозни средства с животинска тяга. Установени са 8 лица, обявени за общодържавно издирване по различен повод. Задържан е 27-годишен мъж, извършител на 2 кражби.

Разкрито е и престъпление, свързано с незаконна търговия с тютюневи изделия. От частен имот в квартал „Шести“ са иззети около 1 кг тютюн без бандерол и 320 къса саморъчно свити цигари. По случая е образувано бързо производство.

По време на операцията са констатирани 84 нарушения. Съставени са 53 акта - 19 по Закона за движение по пътищата, 24 по Закона за българските лични документи, 10 по Наредбата на община Нова Загора. Наложени са 10 глоби с фиш.

Със съставените актове на водачите на превозни средства с животинска тяга по Наредбата на община Нова Загора са иззети 10 броя амуниции за конски впряг.

Специализирани операции по противодействие на престъпленията срещу имуществото, личността, разпространението на наркотици и по линия „Акцизи“ се провеждат всяка седмица на територията на РУ - Нова Загора. Контролът на лица с криминални прояви е ежедневен. Всеки ден екипи на Пътна полиция към РУ - Нова Загора следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Осъществява се засилена патрулна дейност по установяване на притежание и употреба на наркотици.

Специализираните операции на територията на ОДМВР - Сливен продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай