Юбилейна паметна плоча в Казанлък откриват тамплиерите

Юбилейният знак ще бъде поставен на сградата на „Алианс Франсез" в Града на розите, информираха инциаториге от командерия "Св. Игнатий Старозагорски

Юбилейна паметна плоча в Казанлък откриват тамплиерите | StandartNews.com

Юбилейна плоча, посветена на 900 години от основаването на Ордена на рицарите-тамплиери на Йерусалим и 10 години от създаването Велик приорат - България ще бъде открита утре в Казанлък. Юбилейният знак ще бъде поставен на сградата на „Алианс Франсез" в Града на розите, информираха инциаториге от командерия "Св. Игнатий Старозагорски". Това е деветата по ред юбилейна плоча, с която бяха ознаменувани годишнините във Варна, Стара Загора и София. На церемонията в Казанлък ще присъства генерал - майор /о.р./ Румен Ралчев Велик Приор I на Велик Приорат България.
  Приоритетите на Ордена на тамплиерите от основаването му до днес не са се променили. Борба за разширен диалог между християнските църкви, изграждане на мостове към други вероизповедания с цел намаляване на напрежението и подпомагане на християни в беда- това е основната ни мисия, казват юбилярите.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай