Вятърът изкорени дървета

Спря камиони по магистрала "Хемус"

Вятърът изкорени дървета | StandartNews.com
  • Спря камиони по магистрала "Хемус"


Бурният вятър в страната изкорени дървета и спря камиони по магистрала "Хемус".

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна. Особено тежко е положението в Северозапада като най-силен е вятърът в Община Ново село, съобщи Николай Ятански, дежурен синоптик от НИМХ филиал Плевен.

Стихията прекърши един от трите огромни бора, пред сградата на видинската симфониета. Служители на общинското ремонтно звено нарязаха и извозиха падналото дърво. Вятърът във Видин фучи със 7 м/сек. На моменти пулсациите му стигат до 16 метра в секунда. Без ток в продължение на часове останаха хората в град Дунавци.

Пориви на вятъра до 80-90 км/ч започнаха да създават проблеми по магистралите, информира  БТА. Камион е аварирал на етапна връзка на автомагистрала "Хемус" в посока Варна край Шумен заради силен вятър, съобщиха от ОДМВР. "Пътна полиция" пренасочва движението през село Мадара, по стария път за морската ни столица.

Движението е затруднено и на входа за Нови пазар, където заради силния вятър е паднала топола. Дърво е блокирало и пътя Шумен - Велики Преслав, на разклона за село Хан Крум, допълват от пресцентъра на шуменската полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай