Връчиха наградите на „Русе Айс Фест’2018“

Осем световни майстори от Холандия, Финландия, Литва, Латвия, Русия, Украйна и България участваха в петото издание на ледения фест

Връчиха наградите на „Русе Айс Фест’2018“ | StandartNews.com

Наградите на петото издание на международният фестивал на ледените скулптури „Русе Айс Фест’2018“ бяха връчени на официална церемония снощи. Носител на най-високия приз и първа награда стана Таутвилас Повилионис от Литва. Второто място завюва Дамян ван дер Велден от Холандия, а трето - Санита Равина от Латвия.
 Осем световни майстори от Холандия, Финландия, Литва, Латвия, Русия, Украйна и България участваха в петото издание на ледения фест. В продължение на 4 дни те превърнаха 130 блока кристален лед с общо тегло 20 тона в изящни ледени скулптури. Ледът е произведен по специална технология по мотиви на детския роман „Сребърните кънки“ на холандската писателка Мери Мейпс Додж. 
 Международният фестивал на ледените скулптури „Русе Айс Фест ’2018“ се организира от община Русе и общинска фондация „Русе град на свободния дух“ и е единствен по рода си не само в България, но и на Балканите. Експозицията може да бъде разгледана до 14-ти февруари, като входът е свободен за всички посетители.
Фото - Радио Шумен

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай