Вдигат пирамида на крепостта "Туида" за спектакъл на "Аида"

Специална и много внушителна пирамида ше бъде издигната на крепостта "Туида" за спектакъла на култовата опера на Джузепе Верди "Аида".

Вдигат пирамида на крепостта "Туида" за спектакъл на "Аида" | StandartNews.com

  Специална и много внушителна пирамида ше бъде издигната на крепостта "Туида"  за спектакъла на култовата опера на Джузепе Верди "Аида". Това разкрива режисьорът Огнян Драганов за спектакъла, който ще представи Старозагорската опера. Ще бъде монтиран и екран за мултимедийни ефекти и прожекции. В спектакъла на коне ще се включат и членове от прабългарска школа за оцеляване "Бага Тур". Като Радамес меломаните от Града на 100-те войводи ще чуят оперния ас Камен Чанев, почетен гражданин на Сливен. На диригентсия пулт ще бъде главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев.
   Спектакълът на Старозагорската опера е тази вечер от 21 часа на сцената на проучтата крепост край Сливен. Само при много силен дъжд е възможно отлагане на представлението, гарантират организаторите и призовават зрителите да си носят дъждобрани или чадър. 
 Два дни по-късно, на 16 юли, на същата сцена ще прозвучат вечните хитове на "QUEEN" в изпълнение на оркестъра на Старозагорската опера и рок група със солист Теодор Койчинов. Концертът "Шоуто продължава" - QUEEN Tribute" ще дирижира младият диригент и пианист, Димитър Косев, виенски възпитаник, който е инициатор и ръководител на проекта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай