Важно за шофьорите! Промяна с паркирането и движението в София

Ще има промени и в маршрута на градския транспорт

Важно за шофьорите! Промяна с паркирането и движението в София | StandartNews.com

По случай Деня на независимостта на 22 и 23 септември няма да има платено паркиране в центъра на София.

На 21 септември, събота, “синя“ и “зелена“ зона работят с обичайно работно време, информират от Центъра за градска мобилност.

В празничния 22-ри септември центърът на столицата изцяло ще бъде затворен за автомобили, съобщава bTV. Денят на независимостта съвпада с последния ден на Европейската седмица на мобилността, а датата е обявена и като Ден без автомобили и ще има традиционно велошествие.

От 6 до 20 часа на 22 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. “Кн. Александър I".

От 8 до 20 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в зоната ограничена от бул. “Тодор Александров“, бул. “Кн. Ал. Дондуков“ бул. “Васил Левски“, ул. “Граф Игнатиев“, ул. “Алабин“, ул. “Позитано“ и бул. “Христо Ботев“.

Движение ще има по граничните улици и булеварди на зоната, а в нея ще могат да навлизат автомобилите със специален режим на Спешната помощ, пожарната и полицията, градския транспорт, автомобили на живущите в района, както и тези обслужващи съгласуваните събития и тържествени церемонии.
Началото на велошествието е 11 ч. с маршрут от бул. “Александър Стамболийски" (в участъка от бул. “Христо Ботев" и пл. “Света Неделя"), по бул. “Витоша", надясно по бул. “Тодор Александров", бул. “Кн. Александър Дондуков", надясно по бул. “Васил Левски", наляво по бул. “Янко Сакъзов", надясно по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. “Орлов мост", надясно по бул. “Цар Освободител", наляво по бул. “Васил Левски", бул. “Патриарх Евтимий", надясно по бул. “Христо Ботев", надясно по бул. “Александър Стамболийски", където е финалът.

Ще има промени и в маршрута на градския транспорт.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай