Васко Василев открива концертна зала в Стара Загора

Концертната зала се намира в едеалния център на града на партерния етажв бившия синдикален дом и отдавна плачеше за ремонт

Васко Василев открива концертна зала в Стара Загора | StandartNews.com


   С концерт на виртуозния цигулар Васко Василев на 19 ноември ще бъде отрита обновената концертна зала в Стара Загора. Всички билети са били  продадени още преди 3 три месеца, само два часа след обявяване на концерта.
 Концертната зала се намира в едеалния център на града на партерния етажв бившия синдикален дом и отдавна плачеше за ремонт.
 „Пусковият срок е 26 октомври, но се надяваме, че до края на септември да приключим с всички дейности“, увериха от фирмата-изпълнител пред електронния сайг долап.бг. Обновяването е с общински средства и струва малко над 3, 3 млн. лв.
  След реновирането залата ще бъде мултифункционалността с общ капацитет 521 места. На партерното ниво амфитеатралните седалки с телескопично прибиране и ще могат да се прибират в далечния край от сцената. Така ще се освобождава хоризонталната част на залата, за да се използва за изложения, конференции, презентации, балове и други увеселения. Залата предлага и улеснения за трудноподвижни хора в инвалидни колички. При наличие на такива зрители първите два реда на подвижните седалки нямало да се поставят, за да се освободят 11 места за трудно подвижни хора. За достъпа им до сцената пък ще се ползва подвижна платформа по западното стълбище при гримьорните, чрез отворената нова врата към фоайето.
  За добрата акустика назалата изпълнителите са монтирали облицовка от декоративни гипсови панели за звукоразпръскване, акустични панели и цокъл от фиброциментови плоскости до 2 м височина. 
  Фоайетата на втория етаж ще предлагат възможности за обособяване на информационни кътове  и за презентации, за галерии с постоянни и временни изложби и др. Съществуващите керамични пана във фоайетата са запазени и ще се реставрират. Монтирани са окачени тавани с вградени осветителни тела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай