Вандали потрошиха дюза на шадравана в парк „Пети октомври“

Ежедневно общинските служители се натъкват на примери на вандалски прояви към публичното имущество

Вандали потрошиха дюза на шадравана в парк „Пети октомври“ | StandartNews.com

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена от служители на звено „Озеленяване и комунални дейности“. Посегателството е извършено върху прочутия от миналото и любим на старозагорци шадраван с фонтаните в централния градски парк „Пети октомври“.

„Наранена е хироизолация и е счупена дюза, част от системата за работа на водното съоръжение. Вече се извършва ремонт и подмяна на повредените и наранени части. Веднага след приключване на дейностите по отстраняване на неизправностите, водната атракция ще бъде почистена и въведена в експлоатация.

През горещите летни дни фонтаните разпръскват свежест и носят приятни емоции на жителите и гостите на града. Мястото е любимо на малки и големи, за игра, отмора и приятни срещи.

Ежедневно общинските служители се натъкват на примери на вандалски прояви към публичното имущество. Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пазят и да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния Гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай