В Ямбол става страшно, кметът моли за помощ/ОБНОВЕНА/

Лекари отказват да работят в местната болница

В Ямбол става страшно, кметът моли за помощ/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

В Ямбол става страшно. Болните от коронавирус се увеличават, а лекарите в града не искат да работят в Ковид-отделението. Така криза в града се изостря. В опит да се справят с епидемичния взрив, в болницата разкриха трето отделение за COVID-19. Оказва се обаче, че няма кой да работи в него. Зам.-директорът на болницата, д-р Валентин Вълчев обясни, че за последното денонощие положителните проби са 10. 8 от тях са на стационарни пациенти, а 2 на амбулаторни карантинирани пациенти.

Парадоксално е, че в областта има достатъчно медицински персонал да се включи в битката срещу COVID-19, но на практика не всички искат да го направят. За това алармира кметът на града Валентин Ревански във фейсбук, откъдето призова за помощ.

">

По молба на прокуриста на МБАЛ „Свети Пантелеймон“- Ямбол д-р Димитър Рунков е проведена среща с медицинския персонал, който работи в сектор „Училищно и детско здравеопазване“ на територията на община Ямбол. Болницата разполага с достатъчно сграден и леглови ресурс, но има недостиг на обслужващ персонал, предупреждава Ревански. На всичкото отгоре всички са щели да получат допълнителни финансови поощрения при одобрение от общинският съвет на Ямбол. По информация на д-р Рунков МБАЛ „Свети Пантелеймон“ има нужда от около 8 души допълнителен медицински персонал. "Имах надежда, че поне няколко от присъстващите на срещата ще се съгласят и ще помогнат. За съжаление, разбрах, че всички са се отказали", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай