В Мездра и Роман кметове и общински съветници се заклеха

Тържествените заседания на общинските съвети бяха ръководени от областния управител на Враца Малина Николова

В Мездра и Роман кметове и общински съветници се заклеха | StandartNews.com

С полагане на клетва от общинските съветници започна конституирането на Общински съвет- Мездра за новия мандат. Областният управител отбеляза в словото си, че в работата си, общинските съветници трябва да се водят от смислени решения, силни политики и консенсус в отговор на очакванията на гражданите на общината.
Избраният за кмет на Община Мездра Иван Аспарухов официално встъпи в длъжност, като изрази увереност, че започва мандат на гражданите.
„Искам да изкажа благодарността си на областния управител за ангажираността на държавата, както и на гражданите на общината, които пожелаха промяна и ми гласуваха доверие. Предстои много работа, а искам да уверя всички Вас, че в следващите четири години, ще се ръководя от волята на гражданите, които ще управляват чрез своите граждански съвети, чрез общинските съветници и кметовете на малките населени места“, каза кметът Иван Аспарухов. Клетва положиха и единадесетте кметове на населените места. Заседанието продължи с избор на председател на Общински съвет. След проведеното гласуване, за председател беше преизбрана Яна Нинова. Тя пожела на своите колеги ползотворна работа, законно, открито и справедливо управление.
Тържествено днес положи клетва и избраният кмет на Община Роман Валери Ролански. Той увери, че започва втори и още по-успешен мандат.
„Благодаря за доверието, което моите съграждани ми гласуваха да ръководя общината. Това е добра оценка за нашата работа в предишния мандат. Надявам се на констуктивен диалог с общинските съветници, както и с кметовете на населените места от община Роман“, завърши словото си Валери Ролански. За председател на Общински съвет – Роман беше избран Валери Стаменов.
Областният управител Малина Николова проведе всички първи заседания на общинските съвети, на които официално встъпиха в длъжност 10-те кметове на общини, общинските съветници и кметове на населени места в област Враца.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай