В Казанлъшко са осъдени 59 лица за съжителство с непълнолетни

Издадени са две ефективни присъди, 12 лица са с условни присъди, пробация е определена на трима

В Казанлъшко са осъдени 59 лица  за съжителство с  непълнолетни | StandartNews.com

През миналата година  са осъдени общо 59 лица от Казанлъшко с влязъл в сила съдебен акт са за съжителство с непълнолетни. Това съобщиха днес от районна прокуратура-Казанлък. Издадени са две ефективни присъди, 12 лица са с условни присъди, пробация е определена на трима. Наложени са и глоби на 40 лица на обща стойност 42 000 лева.
  Общо 34 досъдебни производства са образувани срещу пълнолетни лица, които живеят без брак на съпружески начала с лица от женски пол, които нямат навършени 16 години. Други  14 досъдебни производства са срещу пълнолетни лица, които са склонили/улеснили непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст, да заживеят съпружески, без да са сключили брак. Образувани са и 12 досъдебни производства са срещу пълнолетни лица, склонили  лица, ненавършили 14-годишна възраст да заживеят се тях на съпружески начала.
През 2018 г. прокурорите от районна прокуратура-Казанлък са наблюдавали общо 104 новообразувани досъдебни производства за престъпления по глава четвърта от Наказателния кодекс „Престъпления против брака и семейството“, като 60 от тях са за съжителство с непълнолетни. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай