Уникален мерцедес покори Кърджали, отнесе награда от кмета

Наградата на публиката пък отиде при Михаил Бакалов с автомобил „Волга” от 1962 година

Уникален мерцедес покори Кърджали, отнесе награда от кмета | StandartNews.com

Ретро автомобили от Кърджали, Хасково, Смолян и Пловдив се включиха в специално организирания парад на стари возила за Купата на кмета, посветен на Дните на приятелството, съобщава Родопи24.

В центъра на Кърджали бяха паркирани 35 ретро возила, някои от тях с твърде екзотичен вид, които определено предизвикаха интереса на жителите и гостите на града край Арда.

След обстойния им оглед от страна на кмета Ерол Мюмюн и комисия  с участници от Общината и авто ретроклуба, и силно затруднен избор, бе излъчен и участникът, на когото бе присъдена Купата на кмета. Това е Алпер Алтънай с „Мерцедес” с кърджалийска регистрация от 1979 година.

Наградата на публиката пък отиде при Михаил Бакалов с автомобил „Волга” от 1962 година.

В приветствието си кметът Ерол Мюмюн благодари на всички участници в Ретро автопарада и на всички, които участват в първото издание на Дните на приятелството в Кърджали.

„Кърджали винаги е бил пример за добросъседство и приятелство между хората от различни етноси и изповядващи различни религии, живеещи тук. Нашето послание към света е за мир, приятелство и добросъседство”, каза градският управник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай