Улесняват издаването на лични документи

Нови гишета и мобилни станции по населени места ще улесняват гражданите при издаването на лични документи в Кърджалийско

Улесняват издаването на лични документи | StandartNews.com

Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи. Това стана ясно по време на среща, инициирана от директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков с  областния управител и кметовете на седемте общини в област Кърджали. През 2020 година предстои да бъдат подменени 113 хиляди лични карти, паспорти и шофьорски книжки, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали.  
        
Бе посочено, че всички гишета на сектор „Български документи за самоличност“ са в готовност да работят на удължено работно време по час и половина преди и след края на установения сега работен ден. В сградата на Областната дирекция са подготвени за откриване две нови гишета с оглед на очаквания наплив от желаещи да подменят личните си карти и паспорти. В процеса на обслужване на населението ще бъдат включени и допълнителни мобилни станции за приемане на заявления по предприятия, учреждения и населени места за облекчаване на опашките в Кърджали и по Районните управления на МВР.

Една от станциите периодично ще работи в община Черноочене. Увеличен е и човешкият ресурс – назначени са 8 нови служителки в сектор „БДС“, а целта е по Районни полицейски управления поне две служителки да приемат заявления за лични документи. Още едно гише се открива и в Пътна полиция. Заявена беше пълна готовност за приемане на заявления по малки населени места, където има възрастни хора по предварително подготвен график  съвместно с общинските администрации. Старши комисар Атанас Илков се обърна към кметовете на общини да се включат в създаването на по-добра среда в помещенията, където ще се обслужват гражданите.   
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай