Ученици от Шумен са министър и посланик за един ден

Това е част от наградата на победителите в Националния ученически конкурс „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността!“, организиран от Център „Амалипе“.

Ученици от Шумен са министър и посланик за един ден | StandartNews.com


  Ученици от Шумен ще влязат в ролята на министър и на посланик за един ден. Това е част от наградата на победителите в Националния ученически конкурс „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността!“, съобщиха иициаторите от Център „Амалипе“. Четвъртокласничката Християна Лалева от основното училище„Димитър Благоев", спечелила втора награда за есе, ще бъде стане министър на здравеопазването за един ден. Дванадесетокласникът Емилиян Мирославов от професионалната гимнази по селско стопнаство и хранитлени технологии, класирал се  първи в раздела за видеоклип, пък ще бъде посланик на Франция за ден.
 Учениците ще получат наградите си за участие в конкурса на церемония в София  на 8 април - Международния ден на ромите, от просветния министър Красимил Вълчев. В този ден призьорите ще бъдат и министър и посланик за един ден.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай