Три екопътеки ще облагороди община Берковица

Екопътеките тръгват от Туристическия информационен център в града и стигат до местността "Калето" над Берковица, до Хайдушките водопади в Стара планина и до връх Ком  /2017 метра/.

Три екопътеки ще облагороди община Берковица | StandartNews.com

Три туристически маршрута ще трасира и облагороди през следващата година и половина община Берковица по съвместен проект на българските общини Берковица и Шабла и румънските общини Банеаса и Аджиджа. Проектът е финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Финансирането е в размер на 506 314 евро, съобщиха от общината в Берковица.

Екопътеките тръгват от Туристическия информационен център в Берковица и стигат до местността "Калето" над Берковица, до Хайдушките водопади в Стара планина и до връх Ком  /2017 метра/.

По трасето ще бъдат разположени беседки, пейки с маси, кошчета, цветарници, информационни табла, указателни знаци и табели, стойки за велосипеди и т.н. По проекта ТИЦ-Берковица ще закупи и дрон, ще изготви портфолио с туристическите пътеки, туристически пътеводител и туристическа карта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай