Тракийски университет дипломира 229 педагози

58 са отличниците на тазгодишния випуск на Педагогически факултет

Тракийски университет дипломира 229 педагози | StandartNews.com

Педагогически факултет при Тракийски университет – Стара Загора дипломира 200 бакалаври и 29 магистри на тържествена церемония, която събра ректорско, декански и директорски ръководства, представители на местна и държавна власт, директори на училища и детски градини, близки и приятели на абсолвентите.

В обръщението си към новите учители заместник-ректорът по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева пожела: „Аз нямам никакво съмнение, че Вие сте подготвени отлично от преподавателите на Педагогически факултет и вярвам, че следващото Ви начало ще бъде още по-успешно. Професията „УЧИТЕЛ“ не е просто професия, тя е призвание – Вие сте призвани да дарявате любов и внимание, да бъдете добротворци, да бъдете съвременни будители, които изграждат личности! Не забравяйте, че Вие сте посланиците на Тракийски университет и винаги ще бъдете част от голямото ни академично семейство! Бъдете смели и на добър час!“

Доц. Генчо Вълчев – деканът на Педагогически факултет поздрави дипломантите с пожелание да бъдат успешни в делата си: „Пътят Ви не свършва, а започва оттук! Вие завършвате различни специалности, но всички сте учители! Бъдете не просто учители, а водачи, лидери, нека всяко училище и детска градина, образователна институция да се гордеят с Вас. И не забравяйте кой Ви е подготвил – Педагогически факултет при Тракийски университет! Ще ни липсвате и Ви благодарим, че избрахте нас да Ви подготвим като педагози. Excelsior!“

Искрени пожелания за успех в практиката и поздравления отправиха също и областният управител на Старозагорска област г-н Методи Марков и заместник-кметът по образование и младежки дейности  на Община Стара Загора г-жа Надежда Чакърова.

58 са отличниците на тазгодишния випуск на Педагогически факултет, като средният успех за бакалаврите е много добър 5,07, а за магистрите – много добър 5,13.

Отличник на випуска за ОКС "Бакалавър" е Джулиана Гутова  с отличен 5,97 от специалност Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн, а за ОКС "Магистър" – Румяна Иванова с отличен 5,77 от специалност Предучилищна и начална училищна педагогика.

Красив бе финалът на абсолвентската церемония с 229 академични шапки, които полетяха в небето, за да ознаменуват новото педагогическо начало!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай