Стартираха финалите на ученически игри

В Разград ще се състезават отборите по волейбол и бадминтон

Стартираха финалите на ученически игри | StandartNews.com

30 отбора от цялата страна се събраха в Разград, за да определят победителите  в националните ученически игри по волейбол и бадминтон за деца от V до VII клас. Заместник- кметът на лудогорския град Ердинч Хасанов  откри турнирите и приветства 240-те участници, които в следващите три дни ще премерят сили в спор за шампионските титли.

Във финалите по волейбол ще се срещнат отборите на Пловдив, Омуртаг, София, Варна, Луковит, Берковица, Казанлък, Бургас и Етрополе, а градът домакин ще бъде представен от тима на ОУ „Васил Левски“.

В турнира по бадминтон участват 20 отбора, които ще се борят за класиране в две групи – на момичета и момчета. Сред момчетата финалисти са представителите на Русе, Оряхово, Шумен, Сливен, Софи, Димитровград, Дупница, Севлиево и Първомай, а сред момичетата състезателките от Първомай, Русе, Варна, София, Хасково, ямбол, Оряхово, Габрово, Дупница. Разград ще бъде представен и в двете групи с отбори от училище „Христо Ботев“ в града.

Финалите се организират от МОН, Министреството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, РУО на МОН в Разград и областният клуб „Спорт в училище“ в Разгад и спортният клуб „Бадминтон“ в града домакин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай