Старозагорци събраха 8 т капачки, купуват кувьози

Инициатор на кампанията е общинският съветник, Янко Янков

Старозагорци събраха 8 т  капачки, купуват кувьози | StandartNews.com


  В Стара Загора беше монтирано второ метално сърце за събиране на пластмасови капачки, съобщи инциаторът на кампанията, общинския съветник, Янко Янков. Тя започна в края на миналата година, когато беше поставено първото сърце, в градинката на Пингвините. До момента старозагорци са събрали вече 8 тона капачки. Идеята е с парите от капачките събрани да се купят и дарят кувьози за университетската болница в Стара Загора, каза инициаторът. Шефът на здравното заведение, проф.  д-р Йовчо Йовчев е заявил, че родилното отделение наистина имало нужда от кувьози. 
  Янков е успял да издейства преференциални цени, както за цената за изкупуване на капачките, която е 500 лв. на тон, така и за цената на кувьозите от лицензиран доставчик на медицинска апаратура - за 5 000 лв бройката. Оставали да се съберат още 2 тона пластмасови капачки, за да стигнат парите за първия кувьоз. 
  До момента в кампанията са се включили редица училища, детски градини, ясли, фирми, граждански организации, стотици физически лица. Очаквало се и общественият дарителски фонд да се присъедини към местната кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай