Петък,

Старозагорско школо посреща партньорски училища

От: Матей Бонев -
A
A
A

Езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора ще бъде домакин на четвъртата международна среща по проект FuturEYEzing по програма Eразъм + К 2. От  23 до 30 март ще им гостуват ученици и учители от Швеция, Полша и Испания. Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН е темата, по която ще работят участниците от партньорските училища.  В едноседмичния престой на гостите в Града на липите са предвидени поредица прояви в изпълнение на проектните цели. "Работно място" на учениците ще бъдат не само залите на гимназията, но и  регионалния исторически музей, Старозагорският районен съд, тийнзоната на регионалната библиотека "Захарий Княжески" и други места на младежката активност.
  Гостите от партньорските държави ще  гледат спектакъла "Фолклорна магия" на Старозагорския куклен театър. Ще посетят и разгредат европейската столица на културата - Пловдив.
 Предвидена е и среща с кмета на общината Живко Тодоров, на която старозагорските ученици ще му връчат предложение от името на своите връстници за подобряване и естетизиране на градската среда за младите хора в града

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички