Сливен и Ямбол - с обща икономическа зона

На Сливен и Ямбол трябва да се гледа като на един мегаполис,защото това са двата най-близки областни града в България - само на 27 км един от друг,заяви кметът на Сливен Стефан Радев

Сливен и Ямбол - с обща икономическа зона | StandartNews.com


   На Сливен и Ямбол трябва да се гледа като на един мегаполис, в който хората могат лесно да пътуват, защото това са двата най-близки областни града в България - само на 27 км един от друг. Това заяви кметът на Сливен Стефан Радев по повод създаването на обща икономическа зона между двата постоянно конкуриращи се града.  Радев припомни, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е одобрило идеята за двулентов път Сливен- Ямбол, което ще скъси времето за пътуване между тях до 15 минути.
  Подробният устройствен план на зона „Летище Сливен“, където ще се изгражда свободната икономическа зона, вече е готов, добави сливенският градоначалник. Теренът бил 2 500 дка и можел да задоволи различни бизнес-интереси. Имало изградени транспортна мрежа, ВиК, комуникации, газ, електричество. "Първо трябва да дойде един голям инвеститор, който да привлече и други фирми. Необходимостта е от индустрия с по-висока добавена стойност", смята кметът Радев. Към момента имало запитвания от фирми за авиационна техника, обучение на пилоти, за резервни части и други съвременни производства. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай