След престижната награда „Еврокон“, „Allegra“ се завръща с нов, още по-впечатляващ мюзикъл

Мюзикълът не само ще очарова зрителите с артистичността си, но и ще подкрепи социална инициатива, като част от събраните средства ще бъдат дарени за важна благотворителна кауза

След престижната награда „Еврокон“, „Allegra“ се завръща с нов, още по-впечатляващ мюзикъл | StandartNews.com

Сцената на Културен център Стара Загора ще оживее с благотворителния мюзикъл „Децата на Судра“ на 8 и 11 ноември 2024 г. от 19.00 ч. След като спечели важно признание в Европа, студия „Allegra“ е решена да надмине постигнатото с този нов и амбициозен проект.

Новият авторски мюзикъл на Детско-юношеска студия за сценични изкуства (ДЮССИ) „Allegra“ – „Децата на Судра“ е създаден с финансовата подкрепа на НФ „Култура“ и подкрепата на Община Стара Загора. За премиерния спектакъл на 08 ноември 2024 г. са предоставени 126 безвъзмездни покани на деца в неравностойно положение и деца и възрастни с увреждания, които с подкрепата на Община Стара Загора ще достигнат до своите адресати.

 

Мюзикълът не само ще очарова зрителите с артистичността си, но и ще подкрепи социална инициатива, като част от събраните средства ще бъдат дарени за важна благотворителна кауза. Спектакълът на 11 ноември 2024 г. отново ще бъде благотворителен като с част от средствата ще бъде подкрепена каузата на Фондация „Искам бебе“, а останалата ще се инвестира в създаването на нов авторски спектакъл.

 

Мюзикълът ще отведе зрителите на мистичната планета Судра – свят на вечна промяна и трансформация. Публиката ще се потопи в чудат свят, който ще я замисли за своите собствени пътища в безкрайността на съществуването.

Творческият екип на „Децата на Судра“ включва някои от най-талантливите старозагорски творци. Сценарият е дело на известния писател Никола Райков, а музиката и аранжиментът – на композитора Александър Тумангелов. Режисурата и хореографията отново са на Радост Младенова-Арабаджиева, ръководител на студия „Allegra“ и балетната школа.

 

Впечатляващият състав на мюзикъла включва 80 талантливи деца на възраст от 4 до 17 години, сред които и възпитаниците на вокалната школа с педагог Пролет Пенчева и театралната школа под ръководството на Иван Калошев, който е и консултант на актьорските сцени.

Седемметрови декори ще сътворят фантастичната планета Судра, в допълнение с 3D мултимедия, дело на оригиналната визия на Сергей Голубев. Чудатите същества, които я обитават, са пресъздадени чрез ушити и дигитално принтирани над 150 трика по дизайн на Дарина Емилова. Също толкова допълнения по костюмите и аксесоари за глави са изработени от художничката Теодора Джамбазова. Реквизитът е дело на Радка Динева, а Пламена Танева и родители на самите деца са изработили ръчно част от костюмите, за което са използвани над 1200 метра плат.

Покани могат да бъдат заявени на телефон 0886394930 или на входа на Културен център Стара Загора преди началото на спектакъла.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай