След фиаско на пътя: 14-годишен уби двама

Още двама тийнейджъри са в болница

След фиаско на пътя: 14-годишен уби двама | StandartNews.com

Двама тийнейджъри загубиха живота си, а още двама са в болница, след като 14-годишен хлапак направи фиаско на един от най-оживените булеварди в Добрич. Трагедията стана около 3,30 часа  бул. „Добруджа“. Шестима младежи пътували във форда, шофиран от 14-годишният Руслан К., предаде ДарикНюз.

Момчето, което още не е навършило години, за да има изобщо книжка, летяло с висока скорост и изгубило управление над колата. Тя рязко завила наляво, преминала през мантинелата и се забила в електрически стълб, който се намира на разделителната ивица.

От ударите колата преодолява и другата успоредна мантинела като се озовава в насрещното платно за движение. Екшънът станал в посока площад “Тракийски“ към балчишката бензиностанция в района над агромагазина.

На място са загинали 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо са пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

Преди катастрофата в автомобила са били общо седем души. Един от тийнейджърите от младежката компания, излязла посред нощ на автомобилна разходка из града, слязъл малко преди екшъна.

Лекият автомобил бил управляван като служебен от бащата на Руслан, който работел в строителна фирма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което е било посетено лично от окръжния прокурор на Добрич. Неправоспособният водач е отведен в районното управление на МВР в Добрич и малко по-късно днес ще бъде привлечен към наказателна отговорност.

По случая с тежкото пътно произшествие е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай