Славейковци представиха България на спортен форум в Париж

6 момичета от Кърджали участваха в международния форум She Runs – Active Girl’s Lead по проект на Международната федерация за ученически спорт

Славейковци представиха България на спортен форум в Париж | StandartNews.com

Шест спортистки от училище „П.Р.Славейков“ в Кърджали участваха в международния форум She Runs – Active Girl’s Lead в Париж по проект на Международната федерация за ученически спорт и финансирано по програма Еразъм+, събрал 500 младежи от 35 държави.
„Първият ден бе посветен на т.нар. Scavenger Hunt – по подобие на играта „Търсене на съкровище“. Смесени отбори имаха за задача да стигнат за определено време до различни известни обекти из цял Париж, да попълнят там въпросници и да приключат мисията си до края на деня”,  обясни  Нешка Шопова,  педагогически съветник в училището. В проведената „Културна вечер“ момичетата от  Кърджали  направиха презентация и изиграха една кръшна ръченица, облечени в носии.
Най–голямото предизвикателство бе денят на She Runs Race, когато всички 500 международни участници заедно с повече от 1500 парижки ученички пробягаха трикилометрово разстояние покрай река Сена в центъра на френската столица, отправяйки послания като „Искаме равни възможности“, „Аз съм лидер“, „Води, а не следвай!“, „Спортът е ценност“. На женската инициатива, лидерството и ползите от спорта бе  посветен следващия ден в Париж. Представителките от 35 държави се срещнаха с четири невероятни жени - фигуристката Валентина Марчеи, бегачката Пола Радклиф, каратистката Лоранс Фишер и активистката Бригита Кервинен, които разказаха своите вдъхновяващи истории
Ден и половина организаторите посветиха и на обучение на младите спортни лидери  как да мотивират своите съученици и приятели да спортуват.
По време на престоя си в Париж българската група успя да посети Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка, Пантеона, Нотр Дам, Операта и стадионите по футбол и ръгби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай