Силистра – град на четири империи

Разказът за миналото и настоящето на града от античната епоха до днес ще премине под надслова „Дорусторум–Доростол-Дръстър-Силистра – знаков град на четири империи“

Силистра – град на четири империи | StandartNews.com

Цикъл от беседи, свързани с 1900-годишната история на Силистра, стартира в крайдунавския град. Дискусията се организира от Регионалния исторически музей в града в партньорство с Института по балканистика на БАН и Университета по библиотекознание и информационни технологии.
Разказът за миналото и настоящето на града от античната епоха до днес ще премине под надслова „Дорусторум–Доростол-Дръстър-Силистра – знаков град на четири империи“. Първата лекция от серията беседи е насрочена за 26 март, вторник и неин автор ще бъде доктор Калин Стоев от института по Балканистика на БАН. Темата на  неговата беседа е „Римският флот по Долен Дунав и Черно море“, съобщават организаторите.
Младият учен е добре познат на изкушената от историята публика в Силистра. Той вече е представял пред нея книгата си „Да бъдеш римлянин в Мизия“, която изследва антропонимията на романизираното население по земите на Горен и долен дунав през 1-3 век.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай