Шествие срещу омразата в Пловдив

Групата на протеста беше посрещната от контрапротест

Шествие срещу омразата в Пловдив | StandartNews.com

Група младежи в Пловдив показаха подкрепа си към нападнатите на 27 септември в Цар Симеоновата градина. Те организираха шествие срещу омразата в центъра на града.

Тогава след призив в социалната мрежа много младежи, наричащи себе си бултраси, тормозиха свои връстници в Цар Симеоновата градина с мотивите, заради сексуалната им ориентация, замеряйки ги  с яйца и брашно.

Организаторите на днешното шествие, осъждат всякакви форми на насилие и омраза, насочени към различните. По техни думи жертва може да стане всеки - заради цвета на косата, дрехите, прическата...

Участниците се събраха пред сградата на общината с намерението да направят шествие до Цар-Симеоновата градина, съобщи Нова тв.

Към шествието са се включили и привърженици на футболните отбори на "Ботев" и Локомотив Пловдив".  Момчета в черни дрехи са разпънали транспаранти с надпис "Не на прайда в България".

Групата на протеста бе пресрещната  от контрапротестиращи, които издигнаха плакат "Не на прайда в България"”. Кордон от полицаи стоеше между двете групи.

На мястото имаше засилено полицейско присъствие. Организаторите коментират, че след като са сформирали събитието, са получили подкрепата и на неправителствени организации, които се занимават с опазването на човешките права и борбата с дискриминацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай