Командироват полицаи да разследват в Перник

И главният секретар на МВР - главен комисар Ивайло Иванов, посети града днес

Командироват полицаи да разследват в Перник | StandartNews.com

Към този момент ситуацията не е изяснена напълно. Извършва се прокопаване на трасето. Само в рамките на днешния ден са открити два теча, производствени аварии. Това заяви главният секретар на МВР - главен комисар Ивайло Иванов, който посети Перник днес, предаде БНТ.

"Това не са нерегламентирани отклонения, а производствени аварии, които са отстранени. На този етап няма нерегламентирано отклонение на питейна вода. Поставят се измервателни уреди, които впоследствие ще установят дали има някакъв теч", посочи още Иванов.

В рамките на започналото разследване има образувани няколко досъдебни производства. Сформиран е екип от оперативни работници и разследващи полицаи от местната дирекция. От утре със заповед на главния секретар на МВР в Перник ще бъдат командировани полицаи от ГД "Национална полиция".

"Колегите ще дойдат да помогнат на местните колеги, защото действително това, което трябва да бъде установено, е много трудно за доказване. Огромен брой документация трябва да бъде прегледана, много разпити ни предстоят. Още от утре започваме. Това не е разследване, което да бъде проведено за един ден. Трябва много неща да се проверят, за да можем да стигнем до истинските виновници за водната криза в Перник", посочи още главният секретар на МВР.

По-рано в града дойдоха премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай