Реновират знакова поликлиника в Бургас

В момента тече процедурата по избор на фирма-изпълнител на строително-ремонтните дейности

Реновират знакова поликлиника в Бургас | StandartNews.com

Съвсем скоро ще започне обновяването на едно от най-посещаваните медицински заведения в Бургас - Диагностично-консултативен център I /бившата Първа поликлиника/. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в комплекс "Зорница".

В сградата от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски и специализирани кабинети. Тя не е ремонтирана основно от десетилетия, поради което голяма част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират отдавна и са в лошо състояние. Подобно е положението и по етажите на медицинското заведение.

В момента тече процедурата по избор на фирма-изпълнител на строително-ремонтните дейности, а очакванията се, че ремонтът ще започне през месец юни.

Обновяването на ДКЦ I обхваща въвеждането на всички необходими мерки за енергийна ефективност, като топлоизолация на външните стени и на покрива, демонтаж на старата покривна хидроизолация, улуци и водосточни казанчета и подмяната им с нови. Дейностите предвиждат още подобряване на топлоснабдяването в сградата.

С предстоящото обновяване на ДКЦ I ще се подобрят значително условията както за пациентите, така и за медицинските работници.

Реновирането на медицинското заведение е по проект на Община Бургас, финансиран от Националния Доверителен Екофонд /НДЕФ/.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай