Разследването срещу Бенчо Бенчев приключва до края на май

Разследването по делото срещу бившия общински съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев трябва да приключи до края на май,съобщи днес административният ръководител на Апелативната прокуратура в морския град Любомир Петров

Разследването срещу Бенчо Бенчев  приключва до края на май | StandartNews.com

Разследването по делото срещу бившия общински съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев трябва да приключи до края на май. Това съобщи днес административният ръководител на Апелативната прокуратура в морския град Любомир Петров. Бенчев беше един от задържаните в истанбулски хотел, заедно с Димитър Желязков - Очите. Срещу местния бизнесмен бяха повдигнати няколко обвинения и той  е на свобода под парична гаранция.
„Материалите от Турция по последната молба за правна помощ са пристигнали в прокуратурата през тази седмица и в момента се извършвал легализиран превод. "Ще анализираме всички материали по делото и вероятно ще се прецизират обвиненията“, добави апелативният прокурор Петров.
  Той коментира и другото нашумяло разследване - по случая с разрушените дюни в къмпинг „Смокиня“. То пък се бавело заради изготвянето на сложните експертизи -  какъв вид защитена територия е, каква площ, в какво се изразява повреждането и унищожаването и т.н.
 експертизите. По случая има повдигнати обвинения срещу собственика на терена Иван Нончев и багериста Манол Пазвантов, освободени под парична гаранция.  След заключението на последната допълнителна експертиза, което се очаква другата седмица, щяло да се пристъпи към предявяване на цялостното разследване по делото."Най-късно до края на май   обвинителният акт трябва да е внесен в съда", уточни прокурор Петров. 
 Според магистрати обвинението щяло да бъде най-вероятно за унищожаване на природна забележителност. За това престъпление законът предвижда глоба от 2 000 лв. до 10 000 лв. или лишаване от свобода до 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай