Разградчанин протестира срещу ТЕЦ-а с 1 тон жълти стотинки

Топлофикационното дружество се снабди със специален брояч, за да приеме парите на гневния клиент

Разградчанин протестира срещу ТЕЦ-а с 1 тон жълти стотинки | StandartNews.com

Бесен на ТЕЦ-Разград клиент плати сметката си за парно с 46 килограма жълти стотинки. Филип Филипов застана пред касите на топлофикационното дружество с две туби от минерална вода, в които бе натъпкал монети от 1 и 2 стотинки на обща стойност 335 лева.
Разградчанинът се издължава демонстративно за трети път и общото количество монети, предадени от него на касата на ТЕЦ-а, вече е 950 килограма, сочат вестникарските хроники.

Сагата на Филипов започва през 2017 година, когато семейството е осъдено от частен съдебен изпълнител да плати дълг за апаратамент в блок „Славяни“ над 4 хил. лв стари задължения за отопление в апартамент с изкючени радиатори.

За да не изгуби имота си, фамилията започва да обслужва дълга, за който досега са наброени  4750 лева в жълти стотинки.

След като Филипов две години подред издължава бърчовете си с камари от монети, управата на ТЕЦ-а в Разград купила специален брояч за  стотинките, за да намали времето за обсужване на гневния клиент. Филипов обаче продължава да се счита за невинна жертва на монополите и ще продължава да плаща по този начин. Мъжът е убеден, че несправедливо е принуден да брои пари за услуга, която не получава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай