Разцвет на туризма в Пловдив. Кметът посочи причините

Имаме приход за първите шест месеца от тази година около 23 млн. лева, каза Костадин Димитров

Разцвет на туризма в Пловдив. Кметът посочи причините | StandartNews.com

Източник: бТВ

57% завишаване на вътрешния туризъм в посока Пловдив отчете кметът на града, който днес празнува Съединението, Костадин Димитров.

"Имаме приход за първите шест месеца от тази година около 23 млн. лева. Всичко това се дължи на интересния град, който е наситен с концерти и изложби. За интереса от страна на туристите помагат и различните пластове на история в града“, похвали се Димитров.

Кметът разсея загрижеността за възможни тапи и удължаване на ремонти преди първия учебен ден. За 16 септември се очаква две от затворените за реновация отсечки да са готови.

„Ние успяхме в летния период, когато нямаше толкова движение и ученици, които да ползват транспорт и натовареност на пътните артерии, да направим така че усилията да се насочени в „Голямоконарско шосе“. В момента се асфалтира и кръговото на гарата, работи се и по улица „Царевец“. Ремонтът на бетонния мост стартира по-късно. „Кукленско шосе“ може би на 90% ще бъде пуснато до 16 септември. Имаме работа на ВиК по кръстовището на улица „Индустриална“ и „Кукленско шосе“, обясни кметът на Пловдив.

Той добави, че в градския транспорт ще се следи за климатизация и изпълнение на курсовете.

„Електронната система за таксуване в линия 25 ще бъде въведена, което ще даде възможност за премахването на тези билетчета, които ползваме толкова дълги години. С новата мярка ние ще налагаме повече глоби за липса на климатици и нередовно изпълнение на ангажиментите по отношение на курсовете, които извършват отделните превозвачи. Прехвърляме повече линии към тези, които се изпълняват по-строго“, каза Димитров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай