Протест в защита на семейството

Протест срещу Националната стратегия за детето организират недоволни старозагорци тази вечер пред регионалната дирекция "Социално подпомагане" в града

Протест в защита на семейството | StandartNews.com

Протест срещу Националната стратегия за детето  организират недоволни старозагорци тази вечер пред регионалната дирекция "Социално подпомагане" в града.  Протестът е организираан в социалните мрежи под надслов "Протест в защита на семейството". "Няма да позволим да посегнат на най - милото ни - на нашите деца!", "Да се обединим против налагането на чуждестранни порочни политики и практики!", призовават инициаторите. Според един от организаторите на протеста - Ива Ангелкова, стратегията за детето поставя рамки, които нарушават семейните права и ценности. Тя и нейните колеги смтята, че неправителствените организии и гражданството трябва да участват в обсъждането, за да бъде коригиран.
  Според неговите автори проектът на Националната стратегия за детето  е разработен в съответствие с целите и основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето - право на живот, оцеляване и развитие, зачитане на неговото мнение, недопускане на дискриминация, защита на интересите на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай