Пролетен фестивал на съвременното изкуство

Изложбите „Стаички“ и „Органични данни“ в Пролетния фестивал на съвременното изкуство в Благоевград

Пролетен фестивал на съвременното изкуство | StandartNews.com

За поредна година в Благоевград започва Пролетният фестивал на съвременното изкуство. В рамките на фестивала ще бъдат представени две изложби. Първата е „Стаички“, която ще бъде открита на 19 април в 12.30 часа в къща музей „Георги Измирлиев“. По-късно, от 18.30 часа, в градската художествена галерия ще бъде представена и експозицията “Органични данни“. Изложбите ще радват жители и гости на града до 21 май 2019 година.

След няколко успешни издания, представящи вдъхновение, цветни багри, талант и различни стилове, „Стаички“ отново влиза в културния живот на Благоевград. Куратор на експозицията  е Сашо Стоицов, а участници в тазгодишното издание са Кирил Прашков, Людмил Лазаров, Галя Йотова, Медея Янкова, Лиана Димитрова, Любен Домозетски, Стоян Илев.
 
Мартина Стефанова (Дома) е куратор на другата изложба - „Органични данни/Naturale data”. В тази експозиция се представят Валентина Шарра, която ще покаже видео + инсталация и каменна скулптура, Вълко Чобанов с текстилен принт и видео, Мина Минов- видео и инсталация, Ина Валентинова ще представи живопис, обект-инсталация и Камен Стоянов - обект.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай