Представят проекта за реконструкция на жп гара Стара Загора

Цялостният проект включва ремонт, възстановяване и модернизация на съществуващата жп инфраструктура, за да се гарантира сигурността на пътниците, а гаровият комплекс да отговаря на всички европейски стандарти в жп транспорта

Представят проекта  за реконструкция на жп гара Стара Загора | StandartNews.com

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ ще представи публично проекта за реконструкция на гаровия комплекс Стара Загора утре в общинската зала „П. Р. Славейков“, информираха от общината. Проектът се финансира по оперативната европрограма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.Реконструкцията на гаровия комплекс включва три подобекта - Пост 1, Пост 2 и приемно здание. Строително-монтажните работи ще се извършват върху терени, собственост на ДП „НКЖИ“. Цялостният проект включва ремонт, възстановяване и модернизация на съществуващата жп инфраструктура, за да се гарантира сигурността на пътниците, а гаровият комплекс да отговаря на всички европейски стандарти в жп транспорта. След реализацията му ще се подобри организацията на обслужването в гарата с всички удобства и комфорт за пътниците.

На представянето на проекта утре в Стара Загора ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и генералният директор на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай