Потягат православни храмове с дарения

Дарителска сметка за довършване и възстановяване на два православни храма в Старозагорска епархия ще бъде разкрита в първия ден след Великден

Потягат православни храмове с дарения | StandartNews.com

Дарителска сметка за довършване и възстановяване на два православни храма в епархията ще бъде разкрита в първия ден след Великден, съобщи днес Старозагорският митрополит Киприан. Средствата ще бъдат за завършване на новопостроения храм „Свети Игнатий Старозагорски“ в Стара Загора и за реставрацията на близо 150-годишната църква в с. Памукчии „Света Параскева Петка Българска“.
По предварителни сметки за двата храма щели да бъдат необходими около 150 хил. лв.
Идеята за дарителската кампания е на Старозагорската митрополия и на кмета Живко Тодоров, допълни митрополит Киприан. Той изрази надежда, че представителният храм „Св. Игнатий Старозагорски“ ще бъде довършен до октомври още тази година за празника на Стара Загора, 5 октомври, а за църквата в с. Памукчии – следващата година.
 Старозагорският градоначалник получи упреци в социалните мрежи, че инициира дарителска кампания за възстановяването на опожарената парижка катедрала Нотр Дам, а храмовете в Старозагорско тънат в разруха. "Над 400 са храмовете в Старозагорска епархия, много от тях се нуждаят от ремонта и потягане", припомни дядо Киприан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай