Поскъпване: 1,50 първоначална такса в таксито

Нова наредба в Бургас

Поскъпване: 1,50 първоначална такса в таксито | StandartNews.com

Такситата в Бургас са задължени да вдигнат първоначалната си тарифа на 1,50 лева. Това трябва да стане най-късно на 2 май. Скокът е регламентиран в промени в Наредба 34 за извършване на таксиметров превоз. В момента първоначалната цена на такситата в Бургас е между 1,10  и 1,48 лева. 

В наредбата се променя начинът на определяне на първоначалната такса, като целта  е  ограничаване на нелоялната конкуренция в таксиметровия сектор. Любомир Ламбрев пояснява:

„Законът за таксиметровите превози, промени се наредба №34 , която е за таксиметров превоз на пътници. В нея пише, че трябва първоначалната такса, която е на такситата да бъде увеличена на двойно от минималната, определена за общината. В Бургас минималната цена за километър е 0,75 лв, което означава, че новата тарифа трябва да е 1,50 лв.“

В момента компанията му вози пътници на първоначална тарифа от лев и 48. Така увеличението при него ще е минимално.При колегите му, които са с по-ниска първоначална цена скокът ще е по-осезаем, съобщи БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай