Половин век на сцена чества Петър Атанасов

Хасан Азис изпрати поздравителен адрес на доайена на кърджалийския театър Петър Атанасов

Половин век на сцена чества Петър Атанасов | StandartNews.com

Доайенът на кърджалийския театър, актьорът Петър Атанасов чества своя 70-годишен юбилей и почти половин век творчески път с моноспектакъла ”Следствието” от Сергей Комитски. Бенефисът събра много колеги, почитатели, зрители, приятели на Петър Атанасов в Дома на културата. Кметът на Кърджали Хасан Азис също изпрати поздравителен адрес до актьора по случай неговата 70-годишнина.
     
„Вашето име заема достойно място сред забележителните творци на Кърджали, които носят духовността на времето и я предават на следващите поколения.Половин век себеотдаване на театралната сцена.Силата на артиста е в преодоляването на границите, в търсенето на нови и нови възможности за свободата на духа. Желая Ви добро здраве, нови щастливи мигове на споделена радост в следващите години на ползотворен живот!”, бе написано в поздравлението на градоначалника. Юбилярът получи много аплодисменти за новия си спектакъл.„През годините Петър Атанасов достойно защитава професията на актьора”, подчертаваше в писмо и председателят на САБ Христо Мутафчиев.
      
Петър Атанасов е сред ембематичните актьори на кърджалийския драматичен театър ”Димитър Димов”. За почти 50 години на сцената е изиграл близо 140 роли.Зрителите в Кърджали и региона го помнят в „Михал Мишкоед“, „Зех тъ, Радке, зех тъ“, „Последната нощ на Сократ”, „Лодка в гората”. В театъра и киното си е партнирал с едни от големите български артисти. Има и две награди от национални прегледи на българската драма и театър през 1984 и 1988 година. Магията на театъра не го напуска и днес. За любимата си кърджалийска публика Петър Атанасов представи моноспектакъла „Следствието“ на Сергей Комитски, постановка Атанас Атанасов, музика – Димитър Ганев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай