Почва строежът на водопровода за Перник

Ограничават движението по третокласния път III-1801 Големо Бучино – Перник заради строежа

Почва строежът на водопровода за Перник | StandartNews.com

Спасителният водопровод за Перник започва да се строи. В събота сутринта официално ще започне полагането на тръбите от Мало Бучино до Перник, съобщиха от министерството на икономиката. За целта до средата на февруари се ограничава движението по 1,2-километров участък от третокласния път III-1801 Големо Бучино – Перник.

За извършване на необходимите строителни работи се спира движението в участъка от разклона за с. Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Обходният маршрут е АМ „Струма“ - общински път до с. Люлин – път III-802 Дивотино - Перник.

На 28 януари с 56 гласа "за" и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров, Столичният общински съвет прие спасителния план на държавата за преодоляване на водната криза в Перник.

Предложението на правителството бе градът да се снабди с вода от водосбора на язовир „Белмекен“, през „Бели Искър“ и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият миньорски град ще получи вода за пиене с изграждането на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал "Мошино".

Перничани са на воден режим от 18 ноември 2019 г. Първоначално вода беше пускана за 10 часа през деня, след това за 8 часа, а в момента Перник е на режим, при който хората имат вода само по 7 часа на ден.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай