По морето: Два пъти повече жертви на катастрофи

Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Варненска област от началото на годината са 330, загиналите са 24, а ранените - 437

По морето: Два пъти повече жертви на катастрофи | StandartNews.com

Тежките пътнотранспортни произшествия на територията на Варненска област от началото на годината са 330, загиналите са 24, а ранените - 437. Статистиката на КАТ беше коментирана на заседание на областната комисия за безопасност на движението във Варна с участието на Малина Крумова - председател на Държавната агенция за безопасност на движението, която заседава в морската столица заради зачестилите пътни инциденти.

Крумова оповести мерките, които ще бъдат взети в града и региона до края на сезона.

„Областното пътно управление ще се заеме с обезопасяване на два участъка по пътя Варна - Добрич на 9-и километър и по пътя Варна – Оброчище на 7-и километър. Ще се предприемат действия за изграждане на кръгово кръстовище на т.нар. Долна Трака“, допълни тя.

И подчерта, че в област Варна се регистрира почти двойно увеличение на загиналите при пътнотранспортни произшествия в сравнение със същия период на 2018 г.

„Друга негативна тенденция е големият брой инциденти в населените места. Това е проблем, по който ще продължим да работим с общините. Тук се надявам, че тази проактивност, която има Варна, ще бъде продължена и от другите общини в региона“, каза Малина Крумова.

Кметът на Варна Иван Портних поиска драстично увеличаване на санкциите за неправоспособни водачи, както и криминализиране на подобни деяния. Той информира, че до три месеца, след като общината е изкупила дяловете на австрийската фирма „Ефкон“, с която имаше съдебен спор, ще възстанови изцяло видеонаблюдението по основните пътни артерии в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай